perjantai 3. kesäkuuta 2016

Atlantin ylitys 2014 Adventure of the Seas - Matkan järjestelyjä

Oltiin jo pidempää seurattu VacationsToGo sivustoa ja siellä löytyviä tarjouksia. 2014 kesällä huomasin Atlantin ylityksien olevan todella halpoja, kun ne ovat "siirtoristeilyitä", eli laiva on kesän Välimerellä/Euroopassa ja syksyn lopussa palaa takaisin Karibialle. Tuolta VacationsToGo sivulta löytyy lähes kaikkien varustamojen tarjouksia eri risteilykohteissa. Matkatoimiston kotisivu löytyy osoitteesta www.vacationstogo.com.

Löysin sitten heinäkuussa todella hyvän tarjouksen neljäntoista yön risteilyn Southamptonista San Juaniin Adventure of the Seas risteilijällä ja vielä reitti oli mielenkiintoinen, niin pakkohan se oli alkaa tarjouksesta kyselemään. Valitsimme tällä kertaa ikkunallisen hytin koska parvekkeellinen olisi tullut maksamaan noin tonnin enemmän, eikä koettu sitä niin tarpeelliseksi tälle matkalle. Kommunikaatio matkatoimiston kanssa hoidettiin sähköpostilla ja kun oli näinkin suuri matkatoimisto, uskallettiin tarttua tarjoukseen. Saatiin vielä 100 dollaria käyttörahaa risteilylle, joka oli odottamassa omalla SeaPass-tilillä. Loistavaa palvelua Teksasilaiselta matkatoimistolta.

Adventure of the Seas Santa Cruzin satamassa.
Risteilyn varaamisen jälkeen alettiin rakentaa ympärille muuta lomaa. Ajateltiin mennä Southamptoniin päivää ennen risteilyn aloitusta ja koska Englantiin pääsee suorilla lennoilla, tulimme lopputulokseen että tuo yksi yö on riittävä, vaikka matkatavarat katoaisivatkin. Ehtii sitten Southamptonissa hankkia tarpeellisen tavaran matkalle, mikäli matkatavarat katoavat. Risteilyn jälkeen ajateltiin olla pari yötä San Juanissa, niin tulee hieman Puerto Ricoonkin tutustuttua ja sieltä lennetään Miamiin jossa ollaan yksi yö. Lennoiksi valikoitui Norwegianin lento Gatwickiin ja siitä junalla Southamptoniin. Junamatkat ostettiin etukäteen Southern Railwaylta. Southamptonissa hotelliksi otettiin Mercury Dolphin kun näytti olevan hyvällä paikalla aivan keskustassa. Siitä sitten kävellen tai taksilla satamaan lähtöpäivänä. Seuraavaksi oltaisiin sitten kaksi viikkoa Adventure Of The Seas risteilijällä. San Juanissa otettiin kahdeksi yöksi Caribe Hiltonin junior suite, koska hintaeroa tavalliseen huoneeseen ei ollut paria kymppiä enempää. San Juanista Miamiin American airlinesilla ja kentältä taksilla Inter Continental hotellille Downtowniin yhdeksi yöksi. Paluulentoja etsiessä järkevin vaihtoehto löytyi taas Norwegianilta, joka lähtee Fort Lauderdalesta ja Kööpenhaminan kautta Helsinkiin. Vaihtoaikakin oli sen verran, että ehtii käydä hieman Köpiksen tunnelmaa aistimassa. Viimeksi Miamista Fort Lauderdaleen maksoi muistaakseni 80 dollaria, joten kun emme viitsineet enää tässä vaiheessa lomaa vaihdella julkisilla ja vielä osan matkaa taksilla ja  päätettiin, että vuokrataan auto jolla sitten päästään Miamista Fort Lauderdalen lentokentälle. Tuossa matkalla voidaan sitten käydä autolla ensimmäistä kertaa Sawgrass Mills Mallissa Fort Lauderdalessa, joka on Floridan toiseksi suurin ostoskeskus. Nyt alkoi sitten olla loman runko kasassa ja kolmen kuukauden pitkä loman odotus alkoi.

Adventure of the Seas on Turun telakalla 2001 valmistunut risteilijä. Se on 311 metriä pitkä ja hyttipaikkoja siellä on 3114 ja miehistöä 1181. Laivaa oli hieman uudistettu keväällä 2014 ja tällöin joitain hyttejä oli muutettu sekä uima-allaskannelle oli tuotu suuri screeni, jossa voi näyttä elokuvia sekä laivan informaatiota yms. Laivalle oli lisätty myös koko laivan kattava wi-fi sekä vanha Portofino ravintola oli muutettu Giovanni's Table ravintolaksi Oasis luokan laivojen mukaan.

Seuraavaksi aloimme tutkia laivan vierailukohteita ja mitä niissä voisi tehdä. Laivan reitti oli Southampton - Funchal, Madeira - Santa Cruz, Teneriffa - 7 yötä merellä Atlantin toiselle puolelle - Philipsburg, Sint Maarten - Basseterre, St Kitts and Nevis - Charlotte Amalie, Yhdysvaltain neitsytsaaret - San Juan, Puerto Rico.

Funchalissa oli tarkoitus käydä katsastamassa kaupungin keskustaa ja liikkeitä. Teneriffalla houkutteli Teiden reissu, mutta laivayhtiöllä ei ollut huipulle meneviä retkiä ollenkaan, joten tyydyttiin retkeen Teiden luonnonpuistossa vuoren juurella. Charlotte Amalien ja Basseterren retkiä ei varattu vielä, vaan ajateltiin sitten risteilyllä punnita eri vaihtoehtoja ja mennään sitten sen mukaan, mitkä silloin fiilikset. St Martinille oli vain yksi kohde, mikä kiinnosti, Maho Beach jälleen kerran. :) Tällä kertaa vaan menisimme puolen päivän jälkeen ja aamupäivä vietettäisi philipsburgin keskustassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti