maanantai 6. kesäkuuta 2016

Atlantin ylitys 2014 Adventure of the Seas - Osa 1

1.11.2014
Lentomme Gatwickille Helsingistä lähti kahdeksan aikaan aamulla. Oltiin varattu Norwegianilta hyvissä ajoin jo heinäkuussa lennot ja saatiin paikat exit riviltä, joten jalkatilaa oli hulppeasti, eikä mahdollisesti edessä olevan penkin kallistelu niin häiritsisi.

Mukavat jalkatilat exit rivillä.
Oltiin perillä Gatwickilla yhdeksän aikaan paikallista aikaa ja suuntasimme aamupalalle kun löydettiin sopiva ravintola. Kierreltiin lentoasemalla katsellen paikkoja ja ostellen evästä junamatkalle ja puoli tuntia ennen junan lähtöaikaa alettiin suunnata kohti juna-asemaa. Se löytyikin helposti ja automaatilla oli helppo lunastaa liput mukana olevaa varausnumeroa käyttäen. Junaa odoteltiin vielä vartin verran ja se saapui täysin ajallaan. Juna-asemalla oli mukavat sisäkopit joissa pystyi odottaa junaa lämpimässä. Yhteen koppiin mahtui parisenkymmentä ihmistä ja siellä oli kirjoja ja pelejä sekä lapsille leluja, joiden parissa pystyi tappamaan aikaa junaa odotellessa.
Junamatka Southamptoniin kesti puolitoista tuntia ja kiskot vei Englannin hienon maaseudun läpi, juuri sellaisten maisemien läpi joita brittisarjoissa näkee. Yksi näkymä ihmetytti, eikö briteissä ole muuta kuin punaista tiiltä ja kaikista taloista puuttuu räystäät, eli katto loppuu heti siihen, mistä seinä alkaa yläpäässä.

Arundel Castle junamatkan varrella.
Arundelin kaupunki katedraaleineen
Saavuttuamme perille Southamptoniin päätimme ottaa taksin, reilun kilometrin kävelyn sijasta, kun ei jaksanut kaikkia matkatavaroita perässä vetää. Taksin saaminen olikin sitten haastavampi juttu, kun suurimmassa osassa takseja ei käynyt pankkikortti. Kolmannen taksin kohdalla pyydettiin että ajaa pankkiautomaatin kautta ja lähellä hotelliamme olikin yksi, jolta nostin ja kävin maksamassa taksin. Kirjauduimme Mercure Dolphin hotelliin, joka oli todella vanha rakennus ja sen rappukäytäväsysteemikin oli reilusti ajalta ennen hissien keksimistä. Jouduttiin nimittäin menemään hissillä ensin meidän kerrokseen, sitten siitä puoli kerrosta alaspäin ja käytävän jälkeen noin kerros ylöspäin ja vielä hieman ennen huonettamme noin neljäsosakerros alaspäin. Lopulta sitten kapean käytävän päässä oli ovi huoneeseen ja huone oli todella pieni. Ihmeteltiin kovaa liikenteen melua, mutta huomattiin ikkunan olevan täysin auki. Ilmeisesti tällä pyrittiin peittämään ummehtunut haju huonessa.

Bargate Southamptonissa
Huoneeseen tutustumisen jälkeen lähdettiin tutustumaan Southamptonin keskustaan ja läheiseen West Quay ostoskeskukseen. Tämä oli samanlainen ostari kuin Suomessa lähes kaikki vastaavat, eikä mitään uutta mullistavaa löytynyt. Illalla mentiin syömään hotellin vieressä olevaan Italialaiseen Lupa -ravintolaan. Voisi jopa sanoa että lähes paras Italialainen ravintola tähän mennessä, missä ollaan käyty. Vatsat täysinä lähdettiin hotellille suihkuun ja nukkumaan. Tai niin ainakin luultiin... Suihkusta ei tullut kuin viileää vettä, ilmeisesti ei vaan osattu käyttää brittiläiset standardit omaavaa suihkua. Ja alakerran juhlatilassa oli jotkut juhlat menossa joiden musiikki kuului todella selvästi huoneeseemme.

Juhlat loppuivat kuitenkin sitten puolen yön jälkeen ja pääsimme nukkumaan pauhaavan musiikin loputtua. Liikenne ei häirinnyt kovinkaan paljon nukkumista, vaikka siitä varoiteltiin yöpöydän lapussa ja lapun vieressä oli korvatulpat.

Vaikka hotelli on saanut neljä tähteä, en pitäisi sitä ollenkaan niiden arvoisena, ainakaan tämän huoneen osalta. Huoneessa sekä koko hotellissa oli niin paljon kaikkea pientä viksallaan.

2.11.2014

Aamulla herättyämme ikkunasta näimme kun Southamptonin satamaan oli saapunut Royal Caribbeanin uusin risteilijä Quantum Of the Seas, joka lähtee neitsytmatkalleen Atlantin yli tänään. Suuntasimme aamutoimien jälkeen aamupalalle hotellin aamiaissaliin ja siellä tarjottiin monipuolinen aamiainen, eikä oikeastaan mitään jäänyt kaipaamaan kattauksesta.

Aamiaisen jälkeen N jäi huoneeseen vielä lepäilemään ja pakkailemaan ja lähdin itse kiertämään kaupunkia kävellen. Lähdin ensin pohjoiseen hotellilta East streetille asti ja sitten Queenswayta Bernard streetin kautta Oxford streetille kunnes olin jo lähellä satamaa, josta risteilymme lähtisi. Adventure of the Seas oli jo siellä laiturissa odottelemassa meitä. Satamasta palasin hotellille ja alettiin pakkailemaan tavaroita huoneen luovutusta ja satamaan lähtöä varten. Varustamolta oli tullut aiemmin sähköpostia uusista laivaannousuajoista johtuen siitä, että laivaan tehtiin täydellinen desinfiointi parilla edellisellä risteilyllä jyllänneen noro viruksen takia, ja meillä oli nousuajaksi annettu puoli neljä. Jouduttiin sitten huoneen luovutuksen jälkeen odottelemaan hieman aikaa hotellin ala-aulassa ja sitten mentiin läheiseen Subway ravintolaan syömään viimeiset lounaat Euroopan mantereella lähes kolmeen viikkoon.

Koska Quantum of the Seas oli Adventuren normaalissa laiturissa, Adventure joutui lähtemään Cunardin laiturista joka oli taas matkassa lähes pari kilometriä kauempana, niin mentiin sitten taksilla satamaan. Satamassa sitten mentiin jo reilusti ennen kolmea check-in tiskille, eikä kukaan sanonut mitään laivaan nousuajoista eikä ruuhkaa liiemmin ollut. Laivaan noustuamme kiertelimme hieman laivaa ja tutustuttiin kahvilan tarjontaan. Viiden aikaan alkoi pelastusharjoitus johon kaikkien laivalla olijoiden piti osallistua. Mentiin omalle pelastusasemalle joka hytin oveen ja seapass korttiin oli kirjoitettu. Siellä muodostimme jonot kuten oikeassa tilanteessa toimittaisiin. Tosin noinkohan olisi ihmiset yhtä rauhallisia tosi paikan tullen? Seisottiin siinä muodostelmassa sitten noin vartti kuunnellen ohjeita pelastautumisesta ja kuinka toimia. Harjoituksen jälkeen menimme yläkannelle katsomaan laivan lähtöä satamasta ja kuvailemaan rahtilaivoija sekä tuota Royal Caribbeanin uusinta laivaa. Tosin jätin telezoomin hyttiin jostain kumman syystä, eikä normaali objektiivilla saanut kunnon kuvia Quantumista.
Vielä Southamptonin satamassa
Traktorirahtia Southamptonissa
Quantum of The Seas lähdössä neitsytristeilylleen.
Nautittiin vielä drinkit yläkannella ennen siirtymistä illallissaliin. N oli ottanut alkoholittomien juomien paketin ja sai näin juoda alkoholittomia drinkkejä, erikoiskahveja, limuja sekä mehuja mielin määrin. Paketti maksoi 16 dollaria päivältä. Itselläni oli limupaketti joka taisi kustantaa 5 dollaria päivältä ja siihen kuului kaikki limut laivalla sekä juomamuki.

Illallisen jälkeen kiertelimme vielä laivalla ja pääasiassa sen kävelykadulla, Royal Promenadella. Väsymys alkoi painaa jo reissajia kymmenen maissa ja suuntasimme nukkumaan.

3.11.2014

Herättiin jo viiden aikaan kun olimme lähestymässä Biskajanlahden suuta ja aallot kasvoivat sen verran suuriksi, että jopa tämän kokoinen laiva keinui niissä kohtalaisesti. Nälkä alkoi olla, mutta jouduimme odottelemaan hytissä, että päästään aamupalalle. Aamiaissali aukesi vasta seitsämältä ja oltiin viittä vaille odottelemassa ensimmäisinä syömään pääsyä. :) Aamupalan jälkeen kävimme ulkona yläkannella, mutta ilma oli vielä sen verran kylmää, ettei siellä kauaa viihtynyt.

Puolen päivän jälkeen käytiin lounastamassa Windjammer buffetissa ja sitten kiertelimme laivaa ja kävimme drinkeillä Schooner barissa ja seurasimme ikkunasta valtavia aaltoja sekä laivan keinumista. Laiva keinui koko päivän ja tiedotteissa puhuttiin 6-9 metrisistä aalloista. Respasta sai käydä hakemassa matkapahoinvointilääkkeitä, mutta me emme tässä vaiheessa niihin halunneet turvautua. Ihmeteltiin laivaa kierrellessä että missä kaikki ihmiset ovat, kun siellä täällä näkyi vain muutamia matkustajia. Ilmeisesti kaikki potivat myrskyn aiheuttamaa pahaa oloa hyteissään. Päivä meni suurimmalta osalta laivaa ihmetellessä ja kierrellessä. Tänään oli laivan neloskannen kiertävä ulkotasanne suljettu kovan merenkäynnin vuoksi. Iltaa kohti alkoi keinuminen voimistua kun olimme keskellä Biskajanlahden suuta ja päätimme ihan varmuuden vuoksi käydä hakemassa pahoinvointilääkkeet ihan siitäkin syystä, kun ne eivät enää siinä vaiheessa auta mitään, jos pahoinvointi on jo alkanut. Illallisen ja muutaman drinkin jälkeen menimme hyttiin ja yritimme saada nukuttua keinumisesta huolimatta ja kyllähän se uni jossain vaiheessa sitten tulikin.

4.11.2014

Heräsimme taas hyvin ajoissa ennen kuutta ja merenkäynti oli nyt hieman rauhoittunut vaikkakin keinutti laivaa ihan kunnolla vieläkin. Lähdettiin sitten yläkannelle aamulenkille kävely-/juoksuradalle koska ilmakin alkoi olla jo sen verran lämmin, että ulkona tarkeni. Ennen seitsemää oltiin taas tapamme mukaan jonottamassa Windjammerin aamiaiselle ja oltiin taas ihan ensimmäisten joukossa siellä. Oltiin jo kotona päätetty, ettei meille tule sitä muutamalla aiemmalla risteilyllä jyllännyttä norovirusta ja oltiin varauduttu siten ettei oteta mitään sellaista ruokaa, jota joutuu käsin koskettelemaan eikä koskaan sormia lähelle suuta. Tänä aamuna sitten seurailin ihmisten käyttäytymistä buffetissa enkä enää yhtään ihmetellyt sitä, miten taudit siellä leviävät. Syödään käsin vaikka mitä sen jälkeen kun ollaan ensin kosketeltu buffetin ottimia ja lisäksi nuollaan sormet vielä puhtaaksi. Ja tämän jälkeen vielä mennään uudestaan hakemaan ruokaa ja kosketellaan juuri nuolluilla sormilla taas ruokaottimia. Alkoi mennä ruokahalut tältä aamulta :)

Oltiin löydetty edellisenä iltana päivän ohjelmalehdestä espanjan kielen kurssi ja päätimme mennä sinne tunnille istumaan. Siellä oli hauskaa ja kyllä siellä oppikin jonkin verran espanjaa. Tapasimme tunnilla Yhdysvaltalaisen pariskunnan, jonka miehen vanhemmat olivat kotoisin Suomesta, mutta hän ei itse enää osannut suomea.

Kävin kuvaamassa muutamat videot puhelimella laivan yläkansilla siten, että videoissa näkyisi jollain tavalla laivan keinumisen määrä sekä aaltojen koko. Kyllähän sieltä muutamia hyviä videoita saikin.


Iltapäivällä huomasin että puhelimeni oli pimeänä ja yritin ladata sitä siinä onnistumatta. Päättelin että laturi on rikki ja puhelimesta on akku vaan mennyt tyhjäksi. Seuraavana päivänä oltaisiin Funchalissa, joten sieltä voisin sitten hankkia uuden laturin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti